Wat is Scouts?

Scouting, dat is durven!

Beleven. Daar draait het om bij scouting. Buiten spelen en ongelooflijk veel plezier maken. Experimenteren en het avontuur opzoeken. De natuur intrekken en samen ontdekken. Dat allemaal en nog veel meer is scouting.

Kinderen hebben recht op blauwe plekken. Daar zijn we bij Scouts en Gidsen Vlaanderen van overtuigd. We verdedigen hun recht om zich eens “goe vuil” te maken. Scouting wil een plaats zijn waar jongeren nog echt zichzelf mogen zijn, in een begeleide – dus veilige – omgeving met een uitgebreid, prikkelend spelaanbod op maat.

Openheid en toegankelijkheid staan voorop in onze visie. Bij de scouts is er plaats voor iedereen, ongeacht achtergrond, afkomst, beperkingen,… Al scoutend ontdekken ze dat iedereen anders is en dat dit geen bezwaar hoeft te zijn. Scouting is niet dwingend. Wel willen we jongeren prikkelen om hun eigen mogelijkheden te verkennen en hun talenten te ontplooien. We hebben een groot respect voor ieders eigenheid en we geloven in de kracht van groepswerking. Zo bieden we jonge mensen de kans om te ervaren wat ze voor elkaar en voor de samenleving kunnen betekenen.